Haber

Kenya’nın Enerji Üretim Şirketi, Karbon Emisyonlarını Azaltmak İçin Çin Elektrikli Araçlarını Kullanıyor

Kenya’nın devlete ait elektrik üreticisi Cuma günü, karbon emisyonlarını azaltmak için rekabetçi bir kamu ihalesi yoluyla satın alınan Çin elektrikli araçlarını kullanacağını duyurdu.

Kenya Electricity Generating Corporation (KenGen), petrol yakıtlı araçlarını gerçekten yeşil bir ulaşım filosuna dönüştürme çabalarının bir parçası olarak şimdiye kadar JAC Motors’tan iki elektrikli araç satın aldı.

SES (İngilizce): KenGen Strateji ve İnovasyon Genel Müdürü DAVİD MUTHİKE:

“Şirket olarak hedefimiz tüm KenGen araçlarını elektrikli araçlara dönüştürmek. Daha sonra ikinci aşamaya geçeceğiz. Harici şarj istasyonları ile çevreyi dönüştüreceğiz. Bu, özel sektörü harekete geçirmek için faydalı olacaktır. Kendimize üç yıl veriyoruz. Bu bir bütçe ve kabul meselesi. Bu yüzden sıralı, kademeli bir formatta hareket edeceğiz. 3 yıl sonra belki hedefimizin yüzde 100 değil yüzde 60-80’ine ulaşırsak güzel bir gelişme olacağına inanıyorum. Sonuç olarak, iki yönde değişiklik olacaktır. Birincisi, elektrik talebini artıracak, bu da KenGen’in daha fazla satış yapabileceği anlamına geliyor. Artık KenGen, elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 80’ini oluşturuyor, bu nedenle daha fazla elektrik kullanımı aslında KenGen için daha fazla satış anlamına geliyor. Dolayısıyla maliyetlerdeki tasarruf, kârlılığımıza yansıyacaktır.”

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Nairobi’den bildiriyor. (XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
Başa dön tuşu