Haber

LGS Tercih Sonuçları Açıklandı!

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde açıklandı.

LGS sınavı ile öğrenci alan okullar ve yerel yerleştirme için 19 Temmuz 2023 ortasında tercih yapan 1 milyon 14 bin 675 öğrencinin yüzde 95’i tercihinde yerleşti. Başvuranların tamamı depremzedeler için açılan kontenjana yerleştirildi. Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 204 bin 812 kontenjanın 200 bin 310’u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı %97,80 oldu.

Depremden etkilenen öğrenciler için ayrılan kontenjanlar dışında, 1. yerleştirme döngüsündeki doluluk oranları açıklandı:

  • Fen liselerinde 40.380, sosyal bilimler liselerinde 10.740 kişilik kontenjan dolmuştur.
  • Anadolu liselerinde 71 bin 90 kontenjana 70 bin 944 öğrenci yerleştirildi ve Anadolu liselerinin kontenjan doluluk oranı yüzde 99,79 oldu.
  • Anadolu imam hatip liselerindeki 42 bin 76 kontenjana 40 bin 430 öğrenci yerleştirildi ve bu okul türündeki kontenjanlardaki doluluk oranı yüzde 96,09 oldu.
  • Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde 40 bin 526 kontenjana 37 bin 816 öğrenci yerleştirildi ve doluluk oranı yüzde 93,31 oldu.
LGS Tercih Sonuçları Açıklandı!

5 Şubat 2023 prestijiyle Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye illeri ile Gaziantep ilinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde kayıtlı depremzede öğrenciler için Türkiye genelinde 13 bin 795 kontenjan açıldı. Bu kontenjanlara tercih yapan tüm öğrenciler yerleştirildi.

LGS sonucu yerleşen öğrenciler yatay geçiş talebinde bulunabilecek

Temel yatay geçiş işlemleri, sınav ve yerel yerleştirme kapsamında açık kalan kontenjanlara yerleştirme için iki dönemde yapılacaktır. Okul değiştirmek isteyen öğrenciler de yatay geçiş talebinde bulunabilecek. Her iki dönemde de merkezi sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yatılı okullar için en fazla 3 okul tercih edilebilir.

Yerel yerleştirme ile öğrenci alan ve ilk yerleştirme tercihine yerleştirilen okulları tercih eden öğrenciler, temel yatay geçiş tercih geçişlerinde kayıt alanından farklı bir okul ve cinsiyet seçmek zorunda kalmayacak, ancak tercihlerine yerleştirilemeyen öğrenciler temel yatay geçiş tercihlerinde kayıt alanından ilk 2 okulu seçerek en fazla 3 okul tercih edebileceklerdir. Yapılan tercihlerde bire bir okul türünden en fazla 2 okul seçilebilir.

LGS Tercih Sonuçları Açıklandı!

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Yayınlanan Yerleştirme Takvimi

Yerleştirmeye göre 1. nakil tercihleri ​​24-28 Temmuz ortasında yapılacak ve 1. nakil sonuçları 31 Temmuz’da açıklanacak.

İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz – 4 Ağustos ortasında alınacak ve sonuçlar 7 Ağustos’ta açıklanacak.

08-16 Ağustos tarihleri ​​arasında boş kalan kontenjanlara herhangi bir yere yerleştirilemeyen öğrencilerin yerleştirme başvuruları il/ilçe öğrenci yerleştirme ve yatay geçiş kurullarınca alınacaktır.

Okullar ve kurumlar yatılı başvurularını 22-25 Ağustos ortasında alacak. 31 Ağustos’ta yatılı yerleştirme sonuçları açıklanacak. (BSHA-Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

kadirliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu