İTÜ Çekirdek 10 yılda 239 işletmeye 58 milyon TL destek sağladı!
İTÜ Çekirdek, TÜBİTAK’ın partner olarak düzenlediği girişimcilik destek programı Bireysel Genç Girişim (BİGG) kapsamında girişimcilere iş planı hazırlama sürecinde proje yazımı, girişimcilik Ar-Ge’si, ticarileştirme ve finansal plan gibi birçok konuda eğitimler veriyor. İTÜ Çekirdek, program çerçevesinde TÜBİTAK BİGG’in uygulayıcı kuruluşu olarak işletmeleri destekleyerek TÜBİTAK’tan fon alabilecek seviyeye getirmekte, ticarileşme ve büyüme odaklı kuluçka çalışmaları ile işletmeleri desteklemeye devam etmektedir. Finansman sonrası sağladığı merkez hizmeti.
İTÜ Çekirdek BİGG programında son döneme kadar girişimcilere 450 bin TL tutarında ek hibe verilirken, yeni düzenlemeyle girişimcilere sağlanacak destek miktarı 900 bin TL’ye çıkarıldı ve hibe formatı yatırım olarak değiştirildi. .
TÜBİTAK’TAN İTÜ ÇEKİRDEK GİRİŞİMLERİNE FİNANSMAN DESTEĞİ SAĞLAMA ORANI YÜZDE 60’I AŞTI
TÜBİTAK BİGG programıyla 2015 yılından bu yana yaklaşık 10 yıllık deneyime sahip toplam 239 işletmeye 58 milyon TL’nin üzerinde destek sağlayan İTÜ Çekirdek’teki girişimciler, İTÜ ve İTÜ ARI Teknokent ağından faydalanıyor; 60’tan fazla paydaş kurumun katkılarıyla iş ağlarını genişletiyor ve 500’ün üzerinde İTÜ Çekirdek mentoruyla projelerini geliştirebiliyor.
Ayrıca işletmeler TÜBİTAK’ın anlaşmalı olduğu Türkiye Kalkınma Fonu’ndan yüzde 3’lük pay karşılığında 900 bin TL alıyor. Böylece TÜBİTAK gücüyle yeni kurulan şirketler 30 milyon TL yani yaklaşık 1 milyon dolar değerlemeyle faaliyetlerine başlıyor. Ayrıca İTÜ Çekirdek; İşletmelere %60 destek oranıyla Türkiye ortalamasının iki katını sunuyor.
İTÜ Çekirdek ve TÜBİTAK iş birliğiyle 2023 1. davet döneminde İTÜ Çekirdek BİGG programında destek almaya hak kazanan 16 işletme arasında yer alan siber yazılım ve donanım sistemi Cyberware’in Kurucusu Onur Serin misyon ve vizyon, başvuru sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede şunları söyledi. “Geçmiş tecrübeleri ve başarı oranlarını araştırdığımızda İTÜ Çekirdek öne çıktı. “Sürece dahil olduktan sonra sağladıkları ön kuluçka fırsatlarıyla farklarını ortaya koydular.”Sanki konuşuyordu.
Sektörleri teknoloji ve inovasyonla dönüştürmeyi hedefleyen İTÜ Çekirdek BİGG girişimi Pina Minds Kurucusu Özgür Ceylan, yeni başvuranlara şunları söyledi: “Daha önce TÜBİTAK projesine başvurmuş ve başarısız olsak da kendimize güveniyorduk ve bu kez TÜBİTAK projesine başvurduk. İTÜ Çekirdek BİGG programı. Sürecin her aşamasında verilen eğitim ve kapsamlı mentorluk
Ağımızdan gelen faydalı geri bildirimlerin yanı sıra tüm belge ve sunumlar sayesinde projemizi geliştirdik. Bizimle aynı durumu yaşayanlar varsa kendilerine inanmaktan vazgeçmesinler” diye konuştu.