Haber

Kuzuyayla keyifli anların doruk noktası olacak

Kartepe’ye teleferik getirmek için gün sayan Büyükşehir, tepedeki Kuzuyayla’yı ziyaretçilere hazır hale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kartepe’yi cazibe merkezi haline getirmek amacıyla başlattığı çalışmalar devam ediyor. Teleferik projesinin imalatlarına hızla devam eden Büyükşehir, teleferiğin üst kısmında yer alan Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda 200 bin metrekarelik alanda hazırlanan projenin çalışmalarına başladı. Teleferik projesinin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların yoğun ilgi göstereceği Kuzuyayla, doğa severlerin keyifli dakikalar geçireceği zirvelerden biri olacak.

KUZUYAYLA PROJESİNDE HAYIR HAYIR HAYIR

200 bin metrekarelik proje kapsamında piknik alanları, doğalgazlı barbekü ünitesi, restoran, mescit, minik ev alanı, karavanlı kamp alanı, otopark, doğa okulu, fayton kafe ve satış noktaları yer alacak. Restoranın üretimine başlanırken, diğer noktalardaki çalışmalar koordineli bir şekilde devam ediyor.

Teleferik KISA SÜREDE HAZIR

Öte yandan Derbent’ten Kuzuyayla’ya ulaşacak teleferik sınırında da çalışmalar sürüyor. Kısa sürede hizmete açılması planlanan Kartepe Teleferik hattı 4 bin 695 metre uzunluğunda olacak. Sistem tek halatlı, sökülebilir terminal ve 10 kişilik kabinlerden oluşacaktır. 2 istasyonun yer alacağı teleferik projesinde 73 kabin hizmet verecek. Saatte 1.500 kişi kapasiteli teleferik hattında yükseklik aralığı 1,90 metre olacak. Buna göre start 331 metre, varış 1421 metre olacak. İki istasyon arasındaki mola 14 dakikada aşılacaktır.

ALTYAPI İŞLERİ DE YAPILIYOR

Öte yandan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bölgeye yönelik yatırımları sadece üst yapı ile sınırlı değil. Altyapıda da parmağı olan Büyükşehir, içme suyu ve atık su sınırları için de çalışmalar yürütüyor. Kuzuyayla’nın Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından çok sayıda ziyaretçiyi ağırlaması bekleniyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu