Haber

Vatikan Dışişleri Bakanı: Hastanelere ve ibadethanelere saygı, uluslararası insancıl hukukun temelidir

Vatikan Dışişleri Bakanı (Başbakan) Kardinal Pietro Parolin, hastanelere ve ibadethanelere saygının uluslararası insani hukukun temel bir konusu olduğunu belirtti.

Kardinal Parolin, Vatikan’daki İtalya Büyükelçiliği’nde düzenlenen etkinlikte gazetecilere uluslararası gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ortadoğu’daki duruma ilişkin kaygılarının önemli olduğunu ve bunun devam ettiğini belirten Kardinal Parolin, “Hastanelere ve ibadethanelere saygı, uluslararası insancıl hukukun temel bir konusudur. Hastaneleri herhangi bir terör eyleminde kullanmanın hiçbir anlamı yoktur.” Buna tepki gösterilmeli ve tamamen kınanmalıdır.” söz konusu.

Kardinal Parolin, rehinelerin serbest bırakılmasının mevcut sorunun çözümü için temel noktalardan biri olduğuna inandıklarını, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis ile aileleri arasında olası bir toplantı üzerinde çalıştıklarını belirtti. rehineler.

Kardinal Parolin, ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in San Francisco’da yaptığı görüşmenin geleceğe yönelik “olumlu bir sinyal” olduğunu belirtti.

Vatikan Dışişleri Bakanı, Ukrayna Savaşı’na ilişkin soru üzerine, “Ukrayna’da çözüme yönelik çok iyi bir perspektif yok gibi görünüyor ama bu trajediden bir çıkış yolu bulmaları gerekiyor” dedi.

Kardinal Parolin, İtalyan Skytg24 kanalına verdiği röportajda hastanelere saldırılmaması ve sağlık çalışanlarının işlerini yapmalarının engellenmemesi gerektiğini vurguladı.

İsrail’in Gazze işgalinde son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal mekanlarına yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı gerçekleştirdi. Mescid-i Aksa’nın ardından İsrail ordusu da Gazze Şeridi’ne ağır hava saldırıları düzenledi. bombardımanı başlattı.

İsrail’de 7 Ekim’de düzenlenen saldırılarda 310’dan fazlası asker olmak üzere 1.200 İsraillinin öldüğü, 5.132 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İsrail ordusunun verilerine göre 7 Ekim’den bu yana 51’i Gazze’de, 6’sı Lübnan sınırında yaşanan çatışmalarda olmak üzere 372 İsrail askeri öldürüldü.

İsrail’e göre Kassam Tugayları’nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze hükümetine göre, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ndeki saldırılarında 4 bin 710’u çocuk, 3 bin 160’ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi hayatını kaybetti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 200 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, onbinlerce yaralı ve sivilin barındığı Gazze’deki onlarca hastanenin kampüslerini veya ana binalarını tahliyeye zorlamak için vurdu. İşgal sırasında bazı hastanelere baskın düzenlediler. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan son çatışmalarda 76 Hizbullah üyesi ve 6 İsrail askeri hayatını kaybetti.

kocasinan-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu