Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail’e borcu olanlar rahat konuşamıyor, bizim İsrail’e borcumuz yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya resmi ziyareti kapsamında Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile bir araya geldi. Ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, şunları söyledi: İsrail‘ile ilgili Gazze Saldırılara değinerek net mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nazi Almanyası döneminde Yahudilere karşı uygulanan soykırıma değinerek, şunları söyledi: İsrailBorçlu olanlar özgürce konuşamıyor, bizim İsrail“Bizim hiçbir borcumuz yok” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

“Ben açık konuşmayı severim. Burada da açık konuşacağım. 7 Ekim tarihi bir başlangıç ​​olarak anlatılıyor. 7 Ekim’den sonraki dönem ise hiç konuşulmuyor. Şu anda 13 bin Filistinli çocuk, kadın ve yaşlı var. prestijleriyle biliniyor, ne yazık ki öldürülüyor. Bunun yanında artık Gazze diye bir yer kalmadı neredeyse. Her tarafı yerle bir oldu. Şimdi yatıyorlar, kalkıyorlar, Hamas, Hamas, Hamas.. Acaba Hamas’ın silahları ve gücüyle mi? İsrailSilahları ve gücü karşılaştırılabilir mi? İsrail Çin’in nükleer silahı var mı? Bu İsrail Ona sorarsan var demez; Çünkü kelimeleri çok yerinde kullanıyorlar. Bu kadar maddi destek verildiği söyleniyor. Peki Hamas’a bu kadar mali destek veriliyor mu? Hayır, böyle bir şey yok. Filistin’e verilmesi gereken destekler verilmiyor.

“Elimiz kolumuz bağlı mı duracağız?”

Bu çok önemli; İbadethaneler vuruluyor, kiliseler vuruluyor. Bütün bunlarla birlikte hastaneler de vuruluyor. Ancak tüm bunlara ek olarak hastanelerin vurulması, çocukların öldürülmesi de Tevrat’ta yer almıyor. Bunu yapamazsın. İnsan hakları beyannamesinde bunu yapamazsınız. Ama burada görüldüğü gibi bu çocuklar nasıl vuruluyor? Hastanelerde insanlar nasıl öldürülüyor? Elimiz kolumuz bağlı mı duracağız? Sesimizi yükseltmeyecek miyiz? Bunun tarihsel bir açıklamasını yapamayız. İsrail-Filistin savaşı borçlulukla değerlendirilmemelidir.

“İSRAİL’E BORÇLARIMIZ YOK”

Özgürce konuşuyorum, İsrail’e hiçbir borcumuz yok. Borçlu olsaydık bu kadar rahat konuşamazdık. Ama borçlu olanlar özgürce konuşamazlar. Holokost’tan geçmedik. İnsanlığa saygımız çok farklı. Liderim, Başbakanlığım döneminde ilk kez Yahudi karşıtlığına karşı harekete geçti. Dünyada hiçbir başbakan bunu yapmadı. Onu koydum. Bu yüzden kimseye hiçbir borcumuz yok.

ateşkes mesajı

Bunları her zamanki gibi bu gezimizde konuşacağız. Bütün bunların yanında konuşmamız gereken önemli sorun, bunu nasıl çözeceğiz? Türkiye ve Almanya insani ateşkese ne kadar katkıda bulunabilir? Bu adımları birlikte nasıl atacağız? Buna hazır mıyız, değil miyiz? Bir hafta sonra Almanya Cumhurbaşkanı İsrail’e gidiyor. Kendisinden bir talepte bulundum, sizi bir tarafta, bizi bir tarafta tutalım ve ateşkesi sağlayalım. Eğer bu adamı görevlendirirsek, Almanya ve Türkiye ile birlikte insani ateşkes sağlarsak bölgeyi ateş çemberinden kurtarmış oluruz. Buna rehine değişimi denir, Allah’a şükür, biz buna da hazırız. Rehine sayısına bakıldığında İsrail’deki rehine sayısı nedir, diğer taraftan Hamas’taki rehine sayısı nedir? Buna baktığımızda İsrail’in çok daha fazla rehinesi var. Bunu da görmemiz lazım. Bunu görmezsek haksızlık olur. Bütün bunlara hazırız. Nasıl ki Karadeniz’den gelen tahıl koridoru ile ilgili bir çalışma yürüttüysek, bu çalışmayı hazırlarken de Avrupa-Afrika ayrımı yapmadık.”

Kaynak: Haberler.com / Uluslararası İlişkiler

haber-burhaniye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu