Haber

“Yüzyılın Koşusu” gurur ve heyecanla koşuldu!

Cumhuriyetin 100. yılında heyecan ve gururla koşulan Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu 45. kez başladı. Asya’dan Avrupa’ya 45 bin kişinin koştuğu yarışta ’42K’ kategorisinde erkeklerde Panuel Mkungo 2:10:35’lik derecesiyle koşarken; Kadınlarda ise Beatrice Chepto Yüzyılın Koşusu’nu 02:27:09’luk derecesiyle birinci sırada tamamladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu, “Yüzyılın Koşusu” sloganıyla başladı. Yarışın startını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu verdi. Dünya Atletizm Altın Etiket kategorisinde dünyanın en güzel 28 maratonundan biri ve Avrupa’nın en iyi 5 maratonundan biri olan Türkiye İş Bankası İstanbul Maratonu, eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde on binlerce kişiyi ağırladı. 42K, 15K, 8K Corporate Run ve 8K Public Run kategorilerinin yer aldığı etkinlikte iki kıtada toplam 45.000 kişi katıldı. 24 erkek, 10 kadın olmak üzere toplam 34 elit sporcunun yarıştığı yarış, dereceye giren sporculara verilen ödül töreninin ardından sona erdi.

 

PİSTLERDE KENYA RÜZGARI

Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu erkekler genel klasmanında Kenyalı atlet Panuel Mkungo 2:10:35’lik derecesiyle birinci oldu. Kenyalı atlet Benard Cheruiyot Sang, maratonu 2:12:41’lik derecesiyle ikinci sırada tamamladı. Sang’ı 2:12:44’lük derecesiyle takip eden Kenyalı James Kiplagat ise üçüncü sırada yer aldı.

Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu Kadınlar Genel Klasmanı’nda Kenyalı atlet Beatrice Chepto 02:27:09’luk derecesiyle birinci oldu. Kenyalı atlet Veronicah Nejeri Maina ise 02:27:24’lük derecesiyle ikinci oldu. Bir diğer Kenyalı atlet Valentina Mateiko ise parkuru 2:32:15’lik derecesiyle tamamlayarak üçüncü oldu.

 

İSTANBUL’DA CUMHURİYET COŞKUSU!

Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’na 15K ve 42K kategorilerinde toplam 15.000 sporcu katılırken, Kurumsal Koşu ve Halk Koşusu’na ise toplam 30.000 İstanbullu katıldı. Tekerlekli sandalyeli ve tekerlekli patenli sporcuların da yer aldığı organizasyonda, Cumhuriyetin 100. yılını koşarak kutlayan İstanbullular, Boğaz’ın, köprünün ve şehrin tadını çıkardı. 42K parkurun farklı noktalarında eğlenceli aktivite alanları, yarış sonrası Yenikapı’da Metro FM DJ’i Uğur Şener ile düzenlenen müzik festivali, Sattas konseri, Nihat ile 90’lar partisi ile İstanbul’da cumhuriyet coşkusu doyasıya yaşandı. Sırdar ve daha birçok aktivite.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evden eve nakliyat
Başa dön tuşu